Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 to smartfon o bardzo dobrych parametrach, a przy tym w rozsądnej cenie. Warto pomyśleć o jego odpowiedniej ochronie przed niechcianymi uszkodzeniami lub zarysowaniami, a o takie nie trudno. Sprawdzą się w tej roli dedykowane pokrowce, które zabezpieczą smartfon, ale również pozwolą Ci go spersonalizować. Wybór nie jest prosty. Najbardziej popularne są nakładki na tył oraz pokrowce z klapką.

Pokrowce zamykane są eleganckie i bardzo dobrze się prezentują. Pokryte są materiałami o różnej strukturze również skórzanej. Posiadają wygodne kieszonki wewnątrz na dokumenty oraz wizytówki co sprawia, że etui służyć może również jako podręczny portfel. Kabury te posiadają miękkie wnętrze oraz zamykane są na magnes. Dzięki temu nawet podczas przypadkowego upuszczeniu smartfonu pokrowiec nie otworzy się. Ciekawym rozwiązaniem jest także funkcja Stand-Up umożliwiająca na komfortowe ułożenia telefonu w pozycji poziomej i wygodne oglądanie filmików lub przeglądanie stron internetowych. Zamykane etui to doskonały wybór dla osób, które chcą zadbać o idealny wygląd smartfona i cenią sobie elegancki styl.

Dla osób lubiących minimalistyczną ochronę proponujemy pokrowce w formie nakładek. Case zabezpieczy jedynie tył oraz boki telefonu, chociaż też ma swoje zalety. Wykonane są z tworzywa TPU, które jest niezwykle elastyczne co ułatwia założenie go bez obaw, że zostanie zniekształcone lub pęknięte. Silikonowa obudowa pozwala na pewniejsze trzymanie smartfona w dłoni, a podczas niechcianego upadku zamortyzuje siłę uderzenia. Oprawki są wygodniejsze dla osób często korzystających z wyświetlacza ponieważ nie zostaje on zasłonięty. Jeśli potrzebujesz solidnej ochrony to wśród nakładek znajdują się pancerne pokrowce posiadające podwyższone ranty, które dodatkowo osłonią wyświetlacz np gdy odłożysz go ekranem do dołu.

Pamiętaj również o wyświetlaczu. Dla jego ochrony przeznaczone są szkła hartowane. Stanowi ono ochronę przed przypadkowym porysowaniem np. kluczami oraz w przypadku upadku z wysokości amortyzuje silę uderzenia. Dzięki takiej ochronie kruchy wyświetlacz smartfona dłużej pozostanie nieskazitelny. Pancerna ochrona zapewnia wysoką przejrzystość i nie wpływa na czułość dotykową ekranu. Wyróżniamy szkła na płaską dotykową część ekranu oraz z ramką w kolorze, która przylega do całej tafli wyświetlacza również jego zaokrąglonych krawędzi.